Hulp Thuis in West sfeerfoto

Nieuws

ZIJN buitenkant

Crowdfunding bedrag binnen!

We hebben 100% van de crowdfunding binnen en zijn begonnen met verbouwen! We willen alle gevers enorm bedanken voor het mede mogelijk maken! De komende maanden gaan we verbouwen en we hopen jullie te zien op het openingsfeest van ZIJN -een  huiskamer voor de wijk-. 

Thuis in West gaat uitbreiden naar een nieuwe wijk. Samen met  samenwerkingspartner 24/7 Prayer Rotterdam gaan we daar ZIJN - een huiskamer voor de wijk -  realiseren met koffie, tweedehands kleding, inloopspreekuur.
Vanuit die huiskamer verwijzen we door naar ons buurtcentrum met veel activiteiten.

Naast de vele giften die binnengekomen zijn, hebben de volgende fondsen ons gesteund om de verbouwing mogelijk te maken:
Sint Laurenfonds, Job Dura Fonds, Oranje Fonds, Stiching Sarefat, Rabo coöperatiefonds, Fonds DBL.
We willen naast de giften van particulieren ook deze fondsen bedanken voor hun bijdrage!
Samenwerking WMO Radar en Thuis in West 

Wmo Radar en Thuis in West slaan de handen ineen om kinderen te ondersteunen en te helpen bij hun ontwikkeling.

Thuis in West heeft als zelfstandige lokale organisatie al jaren ervaring in het jeugdwerk, met onder andere het vergroten van huiswerk- en leervaardigheden en het aanbieden van kinderclubs.
WMO Radar werkt als welzijnsorganisatie in Delfshaven aan het welzijn van kinderen en wil dit werk ondersteunen. Door samen te werken kunnen we nu nog meer betekenen voor kinderen in Delfshaven (Middelland/Nieuwe Westen). Zo kunnen kinderen in een veilige en stimulerende omgeving spelen en hun talenten ontwikkelen. Ons gezamenlijke doel is om kinderen te helpen groeien, zowel op educatief als sociaal vlak.

Samen vooruit naar een wijk die schittert!

Op 10 januari 2024 is er voor de jeugd een mooi evenement om deze samenwerking te vieren.

WhatsApp Image 2023 10 20 at 16.04.25

We hebben je nodig!

Thuis in West wil graag uitbreiden naar een nieuwe wijk.
Daar willen we een huiskamer realiseren met koffie, tweedehands kleding, inloopspreekuur.
Vanuit die huiskamer verwijzen we door naar ons buurtcentrum met veel activiteiten.

We hebben een startbedrag nodig van 194.000 euro voor verbouwing en inrichting.
Daarna zijn er voldoende inkomsten om het project draaiend te houden.
Van het startbedrag is het meeste al binnen. We hebben we nog 29.000 euro nodig. Dat willen we binnenhalen via crowdfunding.

Wil je overwegen om een steentje bij te dragen?

 

 

20230815 141804

Zomerfeest 2023

Op dinsdag 15 augustus opent de 'kinderburgermeester van Thuis in West' onder luid gejuich  het zomerfeest. Als snel stroomt het Brancopark vol met kinderen. Onder leiding van onze fantastische vrijwilligers doen de kinderen Oud Hollandse spelletjes, springen op het springkussen, bewegen op de sweeper, versieren cup-cakes en laten zich schminken.  In de avond is het programma voor de jeugd, die lekker aan voetballen gingen in de panna-kooi met na afloop een lekker broodje kip.
Woensdag hebben de kinderen zich ingezet tijdens verschillende workshops: kickboksen, djembee spelen, hout snijden, zeepjes maken, dans.  In de middag hebben we gekeken naar een verteltheater en hebben we een speurtocht gedaan.
Op donderdag hebben de kinderen zich uitstekend vermaakt in het Plaswijckpark. 
Zo hebben veel kinderen een fantastische week achter de rug. We hebben veel blijde gezichten gezien. Mooi om zo kinderen te zien schitteren!

PRVK0788 min

Thuis in West genomineerd voor de finale van Appeltje voor Oranje! kopie

Afgelopen zaterdag was het zover! Na onze fantastische uitslag (5580 stemmen en daarmee de meeste stemmen) van de stemtiendaagse mochten we pitchen voor de jury over onze aanpak en impact.
En nu weten we het officieel: we zijn met 10 andere fantastische initiatieven over gebleven voor de finaleronde.

De jury komt bij ons op bezoek en in oktober mogen we naar Paleis Noordeinde om van Koningin Maxima te horen of we in de prijzen vallen.

bezorgmaaltijden thuisinwest

Verantwoording Noodfonds

Eind 2022 zijn we het noodfonds ‘Middellanders voor elkaar’ gestart, waarbij welgestelde mensen uit de wijk geld schenken voor mensen in financiële nood.


Ontvangen giften noodfonds

In totaal is in 2022 € 10.675,-  in het noodfonds gestort door wijkbewoners. In 2023 is er nog eens € 730,- gestort. In totaal hebben we nu € 11.405,- ontvangen.

Uitgaven vanuit noodfonds

In totaal is er € 6.750,-  uitgegeven.
Waaraan is het uitgegeven?
Voedselbonnen, kleding, bed, witgoed, hygiëne producten.
In welke situaties geven we vanuit het noodfonds?
In schrijnende gevallen waarvan we weten dat het noodzakelijk is en mensen niet zelf de middelen hebben.
Enkele casussen:
- Een alleenstaande moeder met 2 kinderen kon niet rondkomen. In de winter zit ze in de kou om de hoge energiekosten te drukken. Moeder moest een keuze maken of warme kleding kopen voor haar kinderen of eten. Doordat de school ons met haar in contact bracht hebben wij vanuit het noodfonds een bijdrage kunnen leveren, zodat moeder geen keuze hoeft te maken. Ze kan nu kleding en eten kopen.
- Een gezin maakt gebruik van de voedselbank. Vanwege hoge energiekosten kunnen ze net aan rondkomen. De koelkast gaat kapot. Er zijn geen financiële middelen om een nieuwe aan te schaffen. Vanuit noodfonds hebben we het gezin kunnen helpen aan een goede koelkast.
- We hebben ruim 20 gezinnen met een krappe financiële situatie kunnen helpen met voedselbonnen.

WhatsApp Image 2023 04 28 at 15.12.51

Excursie vrouwenmorgen

Vrijdagmorgen 28 april komen de vrouwen van de vrouwenmorgen opgewekt binnen bij Thuis in West.  De vrouwen hebben vandaag hun jaarlijkse excursie. Als alle 28 vrouwen in de auto's zijn gestapt gaat de reis naar de Keukenhof in Lisse.
De vrouwen genieten van elkaar en van de mooie bloembollen, die vol in bloei staan. Na een wandeling langs de bollenvelden, is er tijd om te genieten van elkaars gerechten tijdens de picknick. Iedereen heeft wat meegenomen vanuit zijn eigen culturele keuken. 
Het weer was koud en nat, maar ondanks dat hebben de vrouwen genoten van elkaar en van de natuur. Dat geeft warmte. 

Serve the City

Serve the City

Serve the City
Armoede is niet normaal. Daarom zijn we als Thuis in West al jaren bezig om mensen in armoede te ondersteunen. We gaan samen op zoek naar structurele oplossingen, maar we ondersteunen ook op de korte termijn. Dat doen we samen. Zo ook op woensdag 26 april. Samen met de Paradijskerk, Deutsche Evangelische Gemeinde, Schotse kerk hebben we voedsel ingezameld in het kader van de actie 'Serve the City' . Ruim 30 voedselpakketten zijn uitgedeeld aan gezinnen in onze wijk. Samen tegen armoede.

Thuis in West start noodfonds armoede 'Middellanders voor elkaar'

Onze mooie wijk Middelland is een bijzonder stukje van Rotterdam. Er wonen bemiddelde mensen, maar in de afgelopen jaren hebben zich ook statushouders in de wijk gevestigd. Veel mensen leven van een 
uitkering. Middelland is ook bijzonder omdat solidariteit een kernwaarde is die echt bij onze wijk past. 
Graag spelen we in op de solidariteit in onze wijk met de actie “Middellanders voor elkaar”. Thuis in 
West start een noodfonds waaruit we kwetsbare gezinnen in armoede eenmalige bijstand kunnen 
verlenen in schrijnende situaties. We nodigen u hartelijk uit om ons noodfonds financieel te steunen. Dat kan door een bedrag over te maken naar bankrekening NL76 RABO0131948466 ten name van Stichting Thuis in West o.v.v. ‘Noodfonds’. Thuis in West is een ANBI-stichting. Uw gift is dus aftrekbaar. Uw gift zal voor 100% bestemd worden voor de wijk. Aan het eind van dit jaar zal een verantwoording van de actie op onze website worden gepubliceerd. We hopen dat de solidariteit in Middelland zichtbaar wordt via deze actie. Mogen we op u rekenen?
Ook als u buiten Middelland kunt u een bedrag storten.

Voedsel inzamelactie Paradijskerk/Thuis in West kopie

Boodschappen worden duurder, rekeningen kunnen niet meer worden betaald. 
Bij Thuis in West zien gezinnen die geen brood, groente, rijst of melk meer kunnen betalen.

De Paradijskerk houdt voor hun Oogstfeestviering een VOEDSELINZAMELACTIE !
Breng voedselproducten naar: Paradijskerk, Nieuwe Binnenweg 25

Vrijdag 30 september | 11:00 -16:00 uur
Zaterdag 1 oktober | 11:00 - 16:00 uur
Zondag 2 oktober | 9:00 - 12.30 uur (de oogstfeestviering is van 10.00 tot 11.30 uur)

Zij brengen het voedsel naar Thuis in West. Wij ondersteunen o.a. gezinnen in armoede en zorgt ervoor dat de voedselpakketten bij de mensen komen!

Mocht je hulp nodig hebben, neem gerust contact op met Marc (06 14 87 74 53).  We helpen al jaren gezinnen.  We trekken samen op om de nood op te lossen. Samen staan we sterk!

Thuis in West bestaat 10 jaar

Thuis in West bestaat 10 jaar! Dat moest gevierd worden. 
Op 27 augustus was het zover. Buurtgenoten, jong en oud, brengen hun zelfgemaakte gerechten mee vanuit hun land van herkomst. Heerlijke Surinaamse, Turkse, Marokaanse, Eritrese gerechten worden met elkaar gedeeld en gegeten.  We maken samen muziek. 
De kinderen vermaken zich op het springkussen, worden geschminkt en eten een heerlijke suikerspin.
Binnen is er een Eritrees koffieceremonie aan de gang en de mensen bekijken de fotoreportage van 10 jaar Thuis in West.
Samen voor elkaar! Daar willen we ook de komende tijd voorgaan! 

Rapportage onderzoek aanpak armoede in gezinnen

Thuis in West is binnen het project 'Krachtgezin' al jaren bezig om gezinnen, die in armoede leven in hun kracht te zetten en uit de armoede te halen. We zijn actief in ruim 26 gezinnen, waarvan er al veel gezinnen geholpen zijn.  Wat zijn succesfactoren bij armoedeaanpak?  Samen met andere Rotterdamse organisaties, St. Laurenfonds en de Hogeschool Rotterdam is o.a. onze aanpak onderzocht.

Na twee jaar lang gevolgd te zijn, zijn de conclusies gerapporteerd.

Samenvatting Rapportage integrale aanpak armoede in gezinnen.pdf

Kerstherberg 2021 - 1e kerstdag bij Thuis in West

Niet alleen, maar samen! Samen met mensen uit de wijk kerst vieren op 1e kerstdag: dat kan bij Thuis in West.
Er is een diner, muziek, kerstboodschap en ontmoeting!

Op 25 december vindt de kerstherberg plaats om 12.30 of 15.00 uur (geef voorkeurstijd aan) Programma: diner, muziek, kerstboodschap. Om 15.00 uur is er ook een kinderprogramma.
Geef je op bij Cees (06-48192258) of Ruth (06-18968521).

Folder energiebesparing

Gratis energieproducten - Vraag aan bij Thuis in West

De energieprijzen zijn hoog. Misschien maak je je wel zorgen om je energierekening. De prijs van energie kun je niet zelf bepalen, maar je kan je energieverbruik wel verminderen. Dat levert een besparing op van wel 150/200 euro of meer per jaar.

In samenwerking met WijkEnergieWerkt en Energiebank Rotterdam helpt Thuis in West mensen met een krappe beurs.

Geld besparen op je energierekening - Meld je aan bij Thuis in West!

Waarom?
De energieprijzen zijn hoog. Misschien maak je je wel zorgen om je energierekening. De prijs van energie kun je niet zelf bepalen, maar je kan je energieverbruik wel verminderen.  Dat levert een besparing op van wel 150/200 euro of meer per jaar.

Hoe kan je geld besparen?
Door een samenwerking van Thuis in West met WijkEnergieWerkt en Energiebank Rotterdam kunnen we het volgende bieden: 
1) Gratis energieproducten (tochtstrippen, folie achter verwarming, waterbesparende materialen, led-lampen etc) geven. Dit wordt door WijkEnergieWerkt gemonteerd bij u thuis. Deze energieproducten zijn gesponsord en zorgen ervoor dat de warmte binnen blijft.en/of
2) Energiecoach van Energiebank Rotterdam. De energiecoach geeft dan tips hoe je energie kan besparen.Wil je meedoen?Geef je dan op bij Marc tel. 06 14 87 74 53 of Ruth 06 18 96 85 21, mailen kan ook naar: marc @thuisinwest.nl  Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.

repaircafe nieuws thuisinwest

Repaircafe

Is je stoel kapot? Doet je stofzuiger het niet meer? Gooi ze niet weg, maar breng ze naar Thuis in West. Terwijl jij aan de koffie zit, repareren technici gratis je spullen!

Wat?

Huishoudelijke apparaten, lampen, laptops, andere kleine spullen.

Wanneer?

Woensdag 15 september, 13 oktober, 10 november en 8 december van 10.00 tot 13.30 uur.

Waar?

Welkom bij Thuis in West, Robert Fruinstraat 28.
Informatie: 06-27522897

kinderen voor blijdorp thuis in west

Kinderen voor Blijdorp - statiegeldactie

De kinderclubs van Thuis in West voer deze maand een inzamelingsactie voor ‘Diergaarde Blijdorp’. 
Help hen mee en breng uw lege statiegeldflessen op zaterdag 29 mei van 11.00 tot 14.00 uur op het Brancopark. In omliggende straten van Brancopark komen de kids de flessen ophalen. Opbrengst is voor Diergaarde  Blijdorp.nvvn

kinderevent serve the city thuis in west

Kinderevent Servce the City

Op zaterdag 15 hadden we weer een leuk kinderevent i.s.m. Serve the City. Een gezellige middag met 60 kinderen uit de wijk. De kinderen deden en vossenjacht en daarna heerlijk pannenkoeken eten.

Kledingbeurs

Er zit ook vast wat tweedehandskleding voor jou bij! 

  • Kinder / Dames / Heren / Schoenen
  • Welkom 11.00 - 14.30 uur
  • Dinsdag 4 mei, maandag 17 & 31 mei, 14 & 28 juni
  • Contant betalen
  • Coronaproof
  • Opbrengst voor wijkactiviteiten
  • Locatie: Robert Fruinstraat 28

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten